Υπέγραψε το Ελεγκτικό για την ενιαία ενίσχυση τώρα ευθύνη του ΟΠΕΚΕΠΕ

Υπεγράφη το πρωί της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου από το Ελεγκτικό Συμβούλιο η απόφαση για τη σύμβαση με την τράπεζα Πειραιώς σχετικά με τις πιστώσεις της ενιαίας ενίσχυσης, με το «μπαλάκι» τώρα να πέφτει στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δεδομένου ότι ανώτατα στελέχη του Οργανισμού μέχρι χτες δήλωναν στο Agronews ότι μετά την υπογραφή είναι καθ’ όλα έτοιμοι να πληρώσουν ακόμα και την επόμενη ημέρα. 

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για περαιτέρω καθυστέρηση στην έναρξη των πληρωμών του 70% της ενιαίας ενίσχυσης του 2018. Εφόσον, λοιπόν, όλα κυλήσουν ομαλά και η δισκέτα σταλεί αύριο Παρασκευή στην τράπεζα Πειραιώς οι δικαιούχοι θα αρχίσουν να βλέπουν χρήματα στο λογαριασμό τους από το απόγευμα της ίδιας μέρας, ενώ οι αναλήψεις από τα ΑΤΜ και από τα γκισέ της τράπεζας θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, όπως πρώτη είχε προαναγγείλει η εφημερίδα Agrenda, από την περασμένη εβδοµάδα.

Υπενθυµίζεται ότι στις πιστώσεις αυτές δεν θα περιλαµβάνεται το πρασίνισµα και κατά πάσα πιθανότητα τα επιπλέον δικαιώµατα σε νέους αγρότες κάτω των 40 ετών, οι οποίοι ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους από το 2013 και µετά, καθώς ακόµα δεν έχει εκδοθεί η απαραίτητη απόφαση µε το ποσοστό της ενίσχυσης.

Εν τω μεταξύ, το πρωί της Πέμπτης ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με τον χρόνο καταβολής του 70% της Βασικής Ενίσχυσης έτους 2018 ενημερώνουμε τους παραγωγούς, ότι αυτή η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί, όπως είχε προγραμματιστεί, πριν το τέλος του Οκτωβρίου».

Πηγή: agronews.gr