Τι πρέπει να κάνει ο αγρότης που θέλει να βγει σε σύνταξη

Συμβουλές εξέδωσε ο ΕΦΚΑ προς τους αγρότες που ετοιμάζονται να καταθέσουν τα χαρτιά τους για σύνταξη, ώστε να ολοκληρώσουν γρήγορα τις διαδικασίες, χωρίς επιπλέον καθυστερήσεις. Μέσα από 12 ερωτήσεις και απαντήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν τις πληροφορίες που χρειάζονται. Η αίτηση συνταξιοδότησης υποβάλλεται σε ενιαία ηλεκτρονική φόρμα από όλους τους ασφαλισμένους μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ, με τους κωδικούς του taxisnet ανεξάρτητα από το πόσοι ήταν οι φορείς ασφάλισής τους. 

Στη συνέχεια, ο αιτών μπορεί να ενημερώνεται ηλεκτρονικά για την πορεία της αίτησης. Παράλληλα, εξακολουθεί η διάθεση έντυπων αιτήσεων για όσους επιθυμούν να υποβάλλουν την αίτηση σε έντυπη μορφή.

Οι ασφαλισμένοι που συμπληρώνουν την αίτηση συνταξιοδότησης ηλεκτρονικά μπορούν να ενημερώνονται όποτε επιθυμούν σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διεκπεραίωσή της, χωρίς να επισκεφθούν την υπηρεσία. Επιπλέον, δικαιούνται να λάβουν προσωρινή σύνταξη άμεσα, με ποσό που θα προσεγγίζει το ποσό της οριστικής σύνταξης (εγκύκλιος 4/2018).

Διαβάστε αναλυτικά τις ερωτήσεις - απαντήσεις του ΕΦΚΑ

 

ΠΗΓΗ:agrotypos.gr