Θα ζωγραφίσει ξανά το χάρτη των εξισωτικών λέει η ηγεσία της Βάθη

«Περιοχές που φαίνονται στον χάρτη ότι απεντάσσονται πρέπει να είναι μέσα και είμαστε διατεθειμένοι να συνδιαμορφώσουμε αυτόν τον χάρτη», ήταν η πρώτη επίσημη απάντηση μετά τη θύελλα αντιδράσεων από πλευράς ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αυτή τη φορά δια στόματος της υφυπουργού, Ολυμπίας Τελιγιορίδου, η οποία παραδέχτηκε πως διακρίνονται αδικίες, τις οποίες κατέγραψε η Agrenda σε αναλυτικό ρεπορτάζ την περασμένη εβδομάδα.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στόχος του Υπουργείου μετά και τη δημόσια διαβούλευση που έγινε είναι να μην υπάρξει πραγματικά καμία μειονεκτική περιοχή έξω από τον κατάλογο. Λαμβάνουμε υπ’ όψιν όλα τα σχόλια που έχουν γίνει στη διαβούλευση», τόνισε συγκεκριμένα η κα. Τελιγιορίδου στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρανίας του ΚΚΕ, Νίκου Μωραΐτη.

«Περιμένουμε, αν έχετε και στη δική σας περιοχή αλλά και συνολικότερα, τεκμηριωμένες προτάσεις, γιατί κάποιες περιοχές που φαίνονται στον χάρτη ότι απεντάσσονται πρέπει να είναι μέσα και είμαστε διατεθειμένοι να συνδιαμορφώσουμε αυτόν τον χάρτη», σημείωσε, απευθυνόμενη στο βουλευτή, για να συμπληρώσει ότι «θα πρέπει, όμως, να καταλάβετε ότι είμαστε και υποχρεωμένοι να κάνουμε αυτήν την επαναχάραξη. Οι Υπηρεσίες, αλλά και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι στη διάθεσή σας, ώστε πράγματι όπου υπάρχει αδικία να μη συντελεστεί και να την αποκαταστήσουμε».
 

Ανάβει φωτιές ο καινούργιος χάρτης για τις εξισωτικές

Κάτω από τον επιστηµονικό µανδύα µιας ογκώδους, πλην όµως άφαντης, µελέτης του Γεωπονικού Πανεπιστηµίου Αθηνών, φαίνεται να επιχειρείται εξοικονόµηση χρηµάτων υπέρ άλλων µέτρων και άλλων δικαιούχων από το υπουργείο. Το περίεργο είναι ότι η εν λόγω µελέτη δεν συνοδεύει το προσχέδιο των νέων περιοχών που συνιστούν τον χάρτη των µειονεκτικών περιοχών, βάσει του οποίου θα καταβάλλονται από τον επόµενο χρόνο (δηλώσεις ΟΣ∆Ε 2019) οι εξισωτικές αποζηµιώσεις.

πηγή: agronews.gr