Προτεραιότητα σε αγρότες ως 35 ετών για το πριμ 14.000 ευρώ των μικρών

Σε διαβούλευση αναµένεται να βγουν αρχές φθινοπώρου τα κριτήρια µοριοδότησης για το Μέτρο 6.3 «Ενίσχυση Μικρών Εκµεταλλεύσεων», τα οποία θα καθορίσουν εν πολλοίς τους τελικούς δικαιούχους µιας και η ζήτηση προβλέπεται µεγάλη για την επιδότηση των 14.000 ευρώ.

 

Σύµφωνα µε το ρεπορτάζ, µε την τελευταία τροποποίηση των Προγραµµάτων ουσιαστικά οι αρχές «ψάχνονται» για το πού θα µοιράσουν τα 15 από τα 100 µόρια, καθώς καταργήθηκαν τα συγκεκριµένα κριτήρια από τον τελικό σχεδιασµό του εν λόγω µέτρου.

Τα τελευταία δεδοµένα δείχνουν πως η βάση ένταξης έχει διαµορφωθεί στα 50 µόρια µε προτεραιότητα να δίνεται σε επαγγελµατίες αγρότες µέχρι 35 ετών και σε όσους διαθέτουν ιδιόκτητη γη ενώ κατοικούν σε ορεινές ή νησιωτικές περιοχές, ή σε περιοχές έως 1.500 κατοίκους. Επιπλέον προτεραιότητα θα δοθεί στους τοµείς αιγοπροβατοτροφίας, δενδροκοµίας και ζωοτροφών ενώ κάποιο ρόλο θα παίξουν και τα περιφερειακά κριτήρια. Η πρόσκληση προβλέπεται να βρίσκεται στον αέρα πριν το τέλος του 2018, παρά τον όγκο δουλειάς από τα Σχέδια Βελτίωσης, καθώς το Μέτρο 6.3 το διαχειρίζεται η Μονάδα Επενδύσεων.

ΠΗΓΗ: agronews.gr