ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ 2015 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΕΛΓΑ

Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2015, έως τις 30 Ιουνίου 2016 , αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ, κοινοποιώντας την απόφαση αυτή πριν από λίγο με ανακοίνωσή του. Όπως αναφέρεται σε αυτήν, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α έλαβε την παραπάνω απόφαση εκτιμώντας ότι για αντικειμενικούς λόγους, υπήρξαν παραγωγοί που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας που έληγε στις 31 Μαρτίου 2016.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση του ΕΛΓΑ:

Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2015, έως τις 30 Ιουνίου 2016 , αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α, κατά τη συνεδρίασή του στις 31/03/2016 και η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α έλαβε την παραπάνω απόφαση εκτιμώντας ότι για αντικειμενικούς λόγους, υπήρξαν παραγωγοί που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας που έληγε στις 31 Μαρτίου 2016.

Με την παράταση που δόθηκε, οι παραγωγοί όλης της χώρας, διευκολύνονται στην τακτοποίηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων χωρίς να χάσουν την δυνατότητα να καταστούν δικαιούχοι τυχόν αποζημιώσεων που τους αναλογούν.Με δεδομένο ότι μετά τις 30 Ιουνίου 2016 δεν μπορεί να δοθεί άλλη παράταση, οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές το 2015 θα πρέπει εντός της προθεσμίας αυτής να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές του έτους 2015, διότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορέσουν να αποζημιωθούν.

Ειδικότερα οι παραγωγοί που έχουν επιλέξει ως τρόπο καταβολής της εισφοράς την εξουσιοδότηση και χρέωση του καταθετικού τους λογαριασμού από τον ΕΛ.Γ.Α. και για οποιοδήποτε λόγο δεν καταστεί δυνατή η είσπραξη του συνόλου ή μέρους της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς, έως τις 30/06, θα πρέπει να καταθέσουν στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛ.Γ.Α ΜΠ715, στην Τράπεζα Πειραιώς, το οφειλόμενο ποσό της εισφοράς έτους 2015, προκειμένου να εκπληρώσουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.



 

ΟΣΔΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ
Πηγή:Agrotypos.gr