ΟΠΕΚΕΠΕ: Δείτε online την επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου

Αναρτήθηκε τελικά στο site του ΟΠΕΚΕΠΕ η εφαρμογή ενημέρωσης για τα ποσά επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου που δικαιούνται οι παραγωγοί. Για την εξέλιξη αυτή είχε ενημερώσει εδώ και μέρες με ρεπορτάζ του ο ΑγροΤύπος, επικοινωνώντας τόσο με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όσο και με κυβερνητικές πηγές. Ωστόσο οι αρμόδιοι διευκρινίζουν ότι οι παραγωγοί θα μπορούν να βλέπουν τα αρχικά ποσά που δικαιούνται, προ των συμψηφισμών. Αυτό προκαλεί απογοήτευση στις τάξεις των αγροτών, καθώς αρκετοί δε θα μπορούν ακόμα και με την εφαρμογή, να είναι βέβαιοι ότι θα δουν το σωστό ποσό στους λογαριασμούς τους.

Για να δείτε την επιστροφή πετρελαίου πατήστε εδώ

Nέα Ενημέρωση: όπως μας ενημέρωσαν παραγωγοί, τα ποσά επιστροφής πετρελαίου φαίνονται στο IΡΙΣ

Αναλυτικότερα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει τα εξής:

Παρακαλούμε εισάγετε το Α.Φ.Μ σας προκειμένου να ενημερωθείτε για το κατά πόσο είστε δικαιούχος ΕΦΚ πετρελαίου. Σημειώνεται ότι οι βασικές προϋποθέσεις προκειμένου να κριθεί κάποιος δικαιούχος είναι οι εξής:

  • Να έχει καταθέσει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για την προηγούμενη χρονιά
  • Να εντοπίζεται μηχανογραφικά στο ηλεκτρονικό αρχείο του ΟΓΑ
  • Να εμφανίζεται στο ηλεκτρονικό αρχείο του ΟΓΑ ενεργός για το προηγούμενο έτος
  • Να είναι φυσικό πρόσωπο ή νομικό πρόσωπο που προσδιορίζεται με βάση τα άρθρα 4 και 7 της με αριθμ 233746/3996 /24-04-2003 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄538/05-05-2003)
  • Να μην είναι δικαιούχος του μέτρου Πρόωρης Συνταξιοδότησης

Ποσά που εμφανίζονται από τον Φεβρουάριο 2017 ισοδυναμούν με το υπολογιζόμενο από το υπουργείο Οικονομικών ποσό επιστροφής. Αν υπάρχει απόκλιση αυτών από τα πιστούμενα ποσά, παρακαλούμε να απευθύνεστε για πληροφορίες στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στο τηλ. 2131 621000.