H British American Tobacco επενδύει 150 εκατ. στην Ελλάδα

Επενδύσεις 150 εκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια στην χώρα μας (και την δημιουργία 250 νέων θέσεων εργασίας), ανακοίνωσε η British American Tobacco με αφορμή το λανσάρισμα του νέου προϊόντος ατμίσματος με την ονομασία «glo».

 Με τις επενδύσεις αυτές, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της British American Tobacco Hellas, Juan Jose Marco θα ενισχυθούν οι Έλληνες λιανέμποροι, οι προμηθευτές και εργαζόμενοι ενώ παράλληλα θα επεκταθεί περαιτέρω το Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο στον Πειραιά, το οποίο συνεχίζει να συμβάλλει στις αναπτυξιακές προσπάθειες της χώρας.

Ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της British American Tobacco Hellas, Juan Jose Marco

«Το λανσάρισμα του glo αποτελεί σημαντική βάση για αυτή την επένδυση, καθώς το λανσάρισμα δημιουργεί αμέσως 100 νέες θέσεις εργασίας. Συνολικά, έως το 2019 πρόκειται να δημιουργηθούν περίπου 250 νέες θέσεις εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Juan Jose Marco.

Αναφερόμενος στην προσφορά της εαιρείας στην ελληνική παραγωγή καπνού τόνισε ότι «η χώρα μας παράγει από τις καλύτερες ποιότητας καπνόφυλλα, και η εταιρεία αποροφά το 20% της ελληνικής παραγωγής. Επίσης την τελευταία πενταετία έχουν επενδυθεί 80 εκατ. ευρώ στην στήριξη των Ελλήνων παραγωγών».


Σημειώνεται ότι η British American Tobacco, επέλεξε την Ελλάδα ως μια από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως που θα διαθέτει ολόκληρη τη γκάμα των Προϊόντων Επόμενης Γενιάς του Ομίλου, λανσάροντας το καινοτόμο προϊόν θερμαινόμενου καπνού «glo».

Στην εκδήλωση παρουσίασης του «glo» παρευρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη ανάγκη τέτοιου είδους επενδύσεων στην Ελλάδα. «Είμαστε ευτυχείς σε αυτήν την περίοδο να καλωσορίζουμε μία νέα επένδυση. Είναι σημαντική γιατί δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, είναι σημαντική γιατί επιλέγεται η Ελλάδα για την προώθηση των νέων προϊόντων και είναι σημαντική γιατί επιλέγεται ο Πειραιάς ως κόμβος παραγωγής και διανομής. Η επένδυση αυτή γίνεται σε μία συνθήκη όπου το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον διορθώνεται. Ως κυβέρνηση, επενδύουμε στα δίκτυα τις υποδομές και την ενέργεια. Η χώρας μας έχει αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο αποτελεί γέφυρα μεταξύ της περιόδου με τα μνημονίων και της μεταμνημονιακής περιόδου. Στη συνάντηση με τις τράπεζες που είχα σήμερα με ενημέρωσαν ότι το 2019 θα είναι το πρώτο έτος με καθαρή πιστωτική επέκταση», σημείωσε.  

 
Το «»glo»

Το glo είναι προϊόν δυνητικά μειωμένου κινδύνου με το αερόλυμα που σχηματίζεται από τη θέρμανση να παράγει μια φυσική γεύση καπνού, αντίστοιχη με αυτή του τσιγάρου, αλλά με περίπου 90%-95% λιγότερες τοξικές ουσίες1 σε σχέση με τον καπνό του τσιγάρου. Η συσκευή είναι εύχρηστη και θερμαίνει ειδικά σχεδιασμένες ράβδους καπνού (NEO™ Sticks) χωρίς καύση. Η συσκευή glo είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα μέσω των καταστημάτων και του e-shop της NOBACCO (nobacco.gr/glo), ενώ οι ράβδοι καπνού που χρησιμοποιούνται στη συσκευή είναι διαθέσιμες και σε άλλα σημεία πώλησης σε ολόκληρη την Ελλάδα.


Η British American Tobacco, με στόχο να ηγηθεί της κατηγορίας των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου, έχει επενδύσει πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία έξι χρόνια στην έρευνα και ανάπτυξη των εναλλακτικών, στο κάπνισμα, προϊόντων με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο, όπως είναι τα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού και τα προϊόντα ατμίσματος. Παγκοσμίως, πάνω από 1.500 επιστήμονες και ειδικοί εργάζονται στα κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας, με στόχο να εξασφαλίσουν ότι οι ενήλικες καπνιστές έχουν στη διάθεσή τους μια ευρεία γκάμα καινοτόμων προϊόντων.


Μετά το Vype

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της British American Tobacco για τη Νότια Ευρώπη, κ. Andrea Conzonato, δήλωσε σχετικά: «Μετά από το επιτυχημένο λανσάρισμα του Vype λίγους μήνες πριν, το λανσάρισμα του glo στην ελληνική αγορά αντιπροσωπεύει μια στρατηγική κίνηση για τη British American Tobacco στην Ελλάδα. Αποδεικνύει τη σημασία της χώρας για την εταιρεία, καθώς καθιστά την Ελλάδα μια από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως, που θα διαθέτει την πλήρη γκάμα των Προϊόντων Επόμενης Γενιάς του Ομίλου».

 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της British American Tobacco Hellas, κ. Juan José Marco, ανέφερε: «Συνεπείς με τον στόχο της British American Tobacco να προσφέρουμε στους ενήλικες καταναλωτές εναλλακτικές επιλογές στο κάπνισμα, υποδεχόμαστε με μεγάλο ενθουσιασμό το glo στην Ελλάδα. Με τη φιλοδοξία να ηγηθεί της κατηγορίας των Προϊόντων Επόμενης Γενιάς και έχοντας επενδύσει σημαντικά σε αυτήν, η British American Tobacco αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση της εταιρείας να συνεχίσει να στηρίζει την ανάκαμψη της Ελλάδας».

Ο επικεφαλής του τμήματος ερευνών για τα προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου του Ομίλου της British American Tobacco, Δρ. James Murphy, είπε: «Αναπτύξαμε το glo, με στόχο να προσφέρουμε στους ενήλικες καπνιστές μια εμπειρία αντίστοιχη του καπνίσματος αλλά με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο σε σχέση με το συμβατικό τσιγάρο. Είναι ευρέως αποδεκτό ότι η καύση του τσιγάρου παράγει πολλές από τις τοξικές ουσίες που σχετίζονται με το κάπνισμα. Αποφεύγοντας την καύση, το glo παράγει περίπου 90%-95% λιγότερες τοξικές ουσίες σε σχέση με τα τσιγάρα» 1.

Ο  Διευθύνων Σύμβουλος της NOBACCO, κ. Μάρκος Μαρκόπουλος, τόνισε: «Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για εμάς καθώς το λανσάρισμα του glo™ σηματοδοτεί το πέρασμα της NOBACCO σε μια νέα εποχή. Πλέον η εταιρεία μας γίνεται η πρώτη στον κλάδο της στην Ευρώπη που είναι σε θέση να προσφέρει στον καταναλωτή όλες τις νόμιμες, ασφαλείς και εξελιγμένες εναλλακτικές στο κλασικό τσιγάρο λύσεις, παραμένοντας πιστή στην αποστολή της: να είναι δίπλα σε όλους όσοι σκέφτονται να κάνουν την επιλογή ζωής και να αφήσουν πίσω τους το παραδοσιακό κάπνισμα. Σε όλους αυτούς λέμε ότι από σήμερα όλα πλέον είναι στο χέρι τους. Γιατί τώρα η Nobacco τους δίνει τη Δύναμη της Επιλογής.»

Το πρώτο λανσάρισμα του glo έγινε με μεγάλη επιτυχία στην Ιαπωνία. Έκτοτε, το glo έχει επεκταθεί σε διάφορες αγορές, μεταξύ άλλων στον Καναδά, στη Νότια Κορέα, στη Ρουμανία, στη Ρωσία και στην Ιταλία. Το glo έχει λιγότερη μυρωδιά και καθόλου στάχτη2. Άλλο ένα βασικό πλεόνεκτημά του είναι η απλότητα: η συσκευή διαθέτει μόνο ένα κουμπί και διαρκεί για έως και 30 χρήσεις χωρίς να χρειάζεται επαναφόρτιση μετά από την κάθε χρήση.

Το glo με μια ματιά

 «Έξυπνο» και χωρίς καπνό, το glo™ έχει σχεδιαστεί από τουλάχιστον 100 ειδικούς στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποτελείται από μια ηλεκτρονική συσκευή που θερμαίνει ειδικά σχεδιασμένες ράβδους καπνού (NEO™ Sticks), παράγοντας ένα αερόλυμα που περιλαμβάνει περίπου 90%-95% λιγότερες τοξικές ουσίες σε σχέση με τον καπνό του τσιγάρου (μεταξύ των 9 βλαβερών τοξικών ουσιών που ο ΠΟΥ συστήνει τη μείωσή τους στον καπνό του τσιγάρου)[1]. Ξεκινώντας από την πόλη Σεντάι της Ιαπωνίας, τον Δεκέμβριο του 2016, το glo έχει πάνω από το 4,3% της εγχώριας αγοράς.  Σήμερα το glo είναι διαθέσιμο σε 14 χώρες παγκοσμίως.


Χαρακτηριστικά

- Θερμαίνει χωρίς να καίει τον καπνό: Προηγμένος ηλεκτρονικός μηχανισμός που θερμαίνει τις ράβδους καπνού χωρίς καύση.

- Μία συσκευή, ένα κουμπί: Εύκολο στη χρήση με ένα μόνο κουμπί ενεργοποίησης/απενεργοποίησης της συσκευής.

- Τεχνολογία καύσης 360ο: Προηγμένη τεχνολογία θέρμανσης περιμετρικά του καπνού.

- Δεν εκλύει καπνό, αλλά ένα αερόλυμα καπνού.

- Έχει λιγότερη μυρωδιά σε σχέση με το τσιγάρο και καθόλου στάχτη[2].

- Η φόρτιση διαρκεί 2-4 ώρες και αρκεί για έως 30 χρήσεις. Η κάθε χρήση διαρκεί 3,5 λεπτά.

- Υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας: Υψηλής ποιότητας και αντοχής υλικά. Η συσκευή απενεργοποιείται αυτόματα σε περίπτωση υπερθέρμανσης.

- 4 επιλογές NEO™ Sticks: Ultramarine (αυθεντική γεύση καπνού - υψηλή νικοτίνη), Νavy Blue (αυθεντική γεύση καπνού - χαμηλή νικοτίνη), Yellow (νότες εσπεριδοειδών), Green (νότες από τραγανή μέντα).

[1]Η σύγκριση γίνεται μεταξύ του καπνού από το τσιγάρο αναφοράς 3R4F (περίπου 9 mg. πίσσας) και των ατμών από τη θέρμανση του καπνού στο glo. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το glo είναι λιγότερο επιβλαβές σε σχέση με τα υπόλοιπα προϊόντα καπνού.

[2]Η μέτρηση γίνεται σε σύγκριση με το κάπνισμα του συμβατικού τσιγάρου. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το glo είναι λιγότερο επιβλαβές σε σχέση με τα υπόλοιπα προϊόντα καπνού.

Σχόλια (1)